El Pacte d’Estat defineix l’agenda de comunicació de l’Acord d’associació amb la UE

  • Dijous, 15 Febrer 2024

El Pacte d’Estat per a l’Acord d’associació amb la Unió Europea s’ha reunit aquesta tarda per continuar desenvolupant l’estratègia de comunicació consensuada per arribar a explicar a tota la ciutadania els canvis que aportarà el text.

La reunió, presidida pel cap de Govern, Xavier Espot, ha constatat la necessitat de publicar un text íntegre amb una guia associada que en permeti la lectura, així com l’elaboració de documents accessibles per a la ciutadania. En aquest sentit, avui s’ha acordat que es definirà un primer calendari d’actuacions, que inclourà inicialment lectures comentades amb els consellers generals i les institucions, amb els mitjans de comunicació i una reunió de poble que permetrà explicar el detall de l’Acord.

El passat 12 de desembre Andorra i San Marino van tancar l’acord polític de l’Acord a la Comissió Europea, que, en aquell moment, va informar que es disposarà d’un primer text ja revisat a finals de març, i que en els mesos posteriors quedarien enllestides les 23 traduccions necessàries, inclosa la versió en català, per signar el text. Es preveu que el procés de ratificació de la UE es realitzi durant el segon semestre i la consulta ciutadana a principi del 2025.