El 12 de març se celebrarà una sessió oberta a la ciutadania per explicar al detall l’Acord d’associació amb la UE

El Govern, juntament amb els membres del Pacte d’Estat per a l’acord d’associació amb la Unió Europea (UE), han acordat el calendari comunicatiu de les properes setmanes per explicar l’entesa a tota la ciutadania. Així, l’Executiu ha presentat davant del pacte una sèrie de propostes comunicatives en les quals s’inclou la celebració d’una sessió oberta a tota la ciutadania el proper 12 de març. La trobada, que se celebrarà al Centre de Congressos d’Andorra la Vella a partir de les 20h, té com a voluntat poder explicar per primera vegada, de forma detallada i oberta a tota la ciutadania el contingut final de l’acord negociat amb la Comissió Europea.

Tal com ha destacat el cap de Govern durant les declaracions als mitjans de comunicació ara s’inicia “un any de feina” durant el qual cal explicar l’acord a la ciutadania. “Estic segur que convencerem a la major part de la ciutadania, no per ser uns bons oradors o tenir bons dots de comunicació, sinó perquè el que expliquem és un bon Acord d’associació”. En aquesta mateixa línia, ha recordat que el text negociat amb la UE “dona resposta als interessos del nostre país” perquè “s’ha negociat durant vuit anys amb visió de defensa a ultrança de les nostres especificitats amb l’aspiració de participar al mercat interior”.

Així mateix, i seguint les propostes presentades pel Govern, també s’ha acordat l’elaboració d’un document informatiu extens sobre el projecte d’Acord d’associació que pugui ser distribuït i penjat a la pàgina web en les properes setmanes i que en faciliti la lectura, juntament amb el document complert de l’acord. De la mateixa manera, i tenint en compte que el text negociat amb Brussel·les té un gran caràcter tècnic, també s’impulsaran diverses sessions de lectura comentada del text: amb el Consell General, en una primera fase, i amb les altres institucions principals i els mitjans de comunicació, en una segona fase.

El cap de Govern, Xavier Espot, a més, trametrà al Síndic General demà mateix la demanda de comparèixer, per iniciativa pròpia a una sessió informativa davant del Consell General per exposar els detalls de l’Acord d’associació.

De forma paral·lela a aquests actes d’explicació, transparència i lliurament del document del projecte d’Acord d’associació, la Secretaria d’Estat per a les Relacions amb la Unió Europea també impulsarà una actualització del material disponible a www.andorraue.ad i també s’iniciaran trobades de format reduït en forma de ‘cafè i conversa’ obertes a la població. Així mateix, també es continuaran celebrant xerrades informatives sectorials.