Acord de col·laboració amb la xarxa Europa Direct per dur a terme accions de divulgació per a la ciutadania sobre la UE

Dijous, 15 Desembre 2022

El secretari d’Estat d’Afers Europeus, Landry Riba, ha signat aquest dijous a la tarda un acord amb el Centre d’informació Europe Direct Pirineus que permetrà col·laborar en accions d’informació sobre les polítiques i les institucions europees a Andorra. Per la signatura s’ha desplaçat a Andorra la directora de l’entitat ADRET – centre Europe Direct Pirineus, Claire Sarda-Vergès, situat a Prades. 

L’acord de col·laboració signat permetrà a Andorra tenir a disposició material en català, castellà o francès sobre la Unió Europea per a la seva divulgació a tota la ciutadania. A més, també permetrà dur a terme altres accions, com conferències, tallers o exposicions. El Centre Europe Direct Pirineus forma part de la xarxa de centres Europe Direct, que té per objectiu apropar la UE als ciutadans, informar sobre les seves polítiques, programes i prioritats.

Aquest protocol de col·laboració s’emmarca dins de les accions de la Secretaria d’Estat d’Afers Europeus per informar sobre l’Acord d’associació de cara a promoure que la societat andorrana pugui disposar d’informació suficient per formar-se una opinió sobre el contingut de l’Acord d’associació, amb vista a la celebració d’un referèndum.

“A més d’informar sobre l’Acord d’associació, és important fomentar el debat i la discussió al voltant de la Unió Europea i creiem que el millor material i elements de comunicació que podem obtenir pot venir de la mateixa UE”, ha assenyalat durant la signatura del conveni el secretari d’Estat.